Bramborový falafel - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový falafel
Bramborový falafel
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 21623 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Brambory |
1 ks | Česnek |
450 g | Chléb Pita |
1 ks | Cibule |
70 g | Citronová šťáva |
400 g | Fazole červené sterilované |
60 g | Humus |
5 g | Kmín drcený |
5 g | Koriandr čerstvý |
3 g | Koriandr mletý |
40 ml | Olej olivový |
20 g | Omáčka Tahini |
30 g | Rajčatová pasta |
100 g | Salát ledový |
100 g | Salát Polníček |
100 g | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 756,0mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chléb Pita, Cibule, Citronová šťáva, Fazole červené sterilované, Kmín drcený, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Omáčka Tahini, Rajčatová pasta, Salát ledový, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Humus, Olej olivový, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový falafel postup přípravy receptu:
1 | Sladké brambory uvaříme do měkka. Scedíme a odložíme stranou. |
2 | Rozehřejeme na pánvi olej, přidáme česnek, kmín a koriandr. 2 minuty smažíme (do uvolnění aroma). Přidáme rajčatovou pastu a smažíme další cca 3 - 4 minuty, dokud nezíská tmavě červenou barvu. Poté do směsi vložíme fazole. |
3 | Brambory rozmixujeme spolu s koriandrem, pastou tahini a citrónovou šťávou. Přidáme fazolovou směs, nahrubo rozmixujeme. Z vytvořené směsi tvarujeme malé placičky, které obalujeme v mouce. Vložíme do ledničky a chladíme cca 30 minut. |
4 | Placičky vložíme pod středně rozpálený gril a opékáme z každé strany 3 - 4 minuty do křupava, pod gril vložíme libanonský chléb a rovněž rozpečeme. Na ještě horký chléb naneseme humus, poklademe ledovým salátem, polníčkem a červenou cibulí. Do každého chleba vložíme 3 placičky, pokapeme citrónovou šťávou a pevně zamotáme. Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.