Recept

Zapečená husí prsa s řapíkatým celerem a pomeranči

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21627
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 polévková lžíce Citronová šťáva
3 ks Hřebíček
600 g Husí prsa
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Nové koření mleté
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče
1 špetka Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Sýr Čedar
4 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Víno bílé
250 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 901 kcal
Kilojoule 3 769kJ
12% Sacharidy 44 g
88% Tuky 66 g
25% Sodík 499 mg
50% Bílkoviny 28 g

Zapečená husí prsa s řapíkatým celerem a pomeranči postup přípravy receptu:

1

Omytá husí prsa nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a vložíme do misky. Zakapeme citronovou šťávou a olejem, promícháme a necháme 1 hodinu v chladničce.

2

Potom maso zprudka opečeme na oleji, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vínem a vývarem, snížíme příkon tepla a zašleháme žloutky. Zvolna šleháme do zhoustnutí. Přidáme 1 lžíci másla, odstavíme z plotny a okořeníme nadrceným hřebíčkem, novým kořením a skořicí.

3

Do zapékací mísy vložíme dušené maso, oloupaný, na plátky nakrájený pomeranč bez peciček a omytý, na plátky nakrájený celer. Vše promícháme, posypeme 1/2 nastrouhaného sýru a zalijeme omáčkou. Posypeme zbylým sýrem a zapečeme v horké troubě.

Poznámka

Podáváme s rýží nebo s těstovinami. Každou porci posypeme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept