Zapečená husí prsa s řapíkatým celerem a pomeranči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená husí prsa s řapíkatým celerem a pomeranči
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 21627 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 ks | Hřebíček |
600 g | Husí prsa |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Nové koření mleté |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pomeranče |
1 špetka | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Čedar |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 385,7mg |
Draslík | 688,4mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 783,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,2mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Citronová šťáva, Hřebíček, Olej rostlinný, Pomeranče, Skořice mletá, Sůl, Sýr Čedar, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Husí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená husí prsa s řapíkatým celerem a pomeranči postup přípravy receptu:
1 | Omytá husí prsa nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a vložíme do misky. Zakapeme citronovou šťávou a olejem, promícháme a necháme 1 hodinu v chladničce. |
2 | Potom maso zprudka opečeme na oleji, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vínem a vývarem, snížíme příkon tepla a zašleháme žloutky. Zvolna šleháme do zhoustnutí. Přidáme 1 lžíci másla, odstavíme z plotny a okořeníme nadrceným hřebíčkem, novým kořením a skořicí. |
3 | Do zapékací mísy vložíme dušené maso, oloupaný, na plátky nakrájený pomeranč bez peciček a omytý, na plátky nakrájený celer. Vše promícháme, posypeme 1/2 nastrouhaného sýru a zalijeme omáčkou. Posypeme zbylým sýrem a zapečeme v horké troubě. |
Poznámka
Podáváme s rýží nebo s těstovinami. Každou porci posypeme nasekanou petrželkou.