Zapečené kachní maso po normandsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené kachní maso po normandsku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 21629 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 ml | Calvados |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Estragon |
4 ks | Jablka |
400 g | Kachní prsa |
400 g | Kachní stehna |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
150 ml | Vývar drůbeží |
400 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 593,2mg |
Draslík | 803,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 63,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Estragon, Jablka, Olej rostlinný, Sůl, Tymián čerstvý, Vaječný žloutek slepičí, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Kachní prsa, Kachní stehna, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené kachní maso po normandsku postup přípravy receptu:
1 | Omyté kachní maso zbavíme kůže a nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme a na oleji zprudka opečeme. Přelijeme pálenkou, zapálíme a když pálenka vyhoří, maso podlijeme trochou vývaru. Vložíme do trouby a upečeme do poloměkka. |
2 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou, rozšleháme a 10 minut povaříme. Po vychladnutí vmícháme žloutky. |
3 | Maso vložíme do zapékací mísy, obložíme oloupanými, na plátky nakrájenými jablky, posypeme tymiánem, nasekaným estragonem a petrželkou, přikryjeme zelím podušeným s nasekanou cibulkou a česnekem. Přelijeme omáčkou a v horké troubě pokrm zapečeme. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami, ozdobíme snítkou tymiánu. |