Ovoce s jogurtem a medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 53 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovoce s jogurtem a medem
Celkový čas: | 53 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21631 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
36 g | Cukr krupice |
250 ml | Jogurt bílý |
700 g | Lesní plody - mražené |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 ks | Vanilkový lusk |
125 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 8,9mg |
Draslík | 143,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 71,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Jogurt bílý, Med včelí, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lesní plody - mražené, Vanilkový lusk, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovoce s jogurtem a medem postup přípravy receptu:
1 | Semínka z vanilkového lusku přidáme do jogurtu, promícháme s medem a uložíme přikryté do chladničky. Ovoce omyjeme, zbavíme stopek, v kastrolu polijeme vínem, přidáme cukr, citronovou kůru a pomerančovou šťávu. Směs vaříme 5-8 minut do změknutí. Po 15 minutách odstání můžeme směs podávat politou jogurtem. |