Telecí maso zapečené s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí maso zapečené s chřestem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 21633 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Bešamel |
200 g | Chřest sterilovaný |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
300 g | Telecí kýta |
300 g | Telecí plec |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 283,0mg |
Draslík | 644,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Chřest sterilovaný, Muškátový květ, Strouhanka, Sůl, Telecí kýta, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40%, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí maso zapečené s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou kýtu nakrájíme na 8 menších medailonků, naklepeme je, osolíme a opepříme. Omytou telecí plec umeleme, vložíme do misky a promícháme se solí, pepřem, nasekanou petrželkou, muškátovým květem, vejcem, strouhankou a smetanou. Ze směsi vytvarujeme malé medailonky. Obojí maso zlehka opečeme na másle a vložíme do zapékací mísy. Povrch masa obložíme sterilovaným chřestem a přelijeme bešamelem, ve kterém jsme rozmíchali žloutek a nastrouhaný sýr. Pokrm zapečeme v horké troubě nebo pod grilem. |
2 | Podáváme s bramborovou kaší nebo se zeleninovým pyré. |