Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 21634
Kategorie: Zelenina

Ingredience

rajčatová zálivka
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 dl Olej olivový
200 ml Rajčatová šťáva
1 špetka Sůl
Imam bajalma
8 stroužek Česnek
3 ks Cibule
1 ks Feferony
4 ks Lilek
5 ks Paprikové lusky čerstvé
2 polévková lžíce Petržel - nať
3 ks Rajčata
0,5 polévková lžíce Sůl
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 158 kcal
Kilojoule 660kJ
10% Sacharidy 36 g
8% Tuky 6 g
16% Sodík 323 mg
10% Bílkoviny 6 g

Imam bajalma postup přípravy receptu:

1

Lilky opláchneme vodou, odřežeme stopky a podélně každý lilek nakrojíme na 3 místech. V pánvi rozpálíme olej a lilky orestujeme z každé strany. Vyjmeme je z oleje, na olej dáme drobně pokrájenou cibuli, rajčata, feferonku a papriku. Ještě přidáme posekaný česnek s drobně pokrájenou petrželkou. Vše zamícháme, osolíme a krátce restujeme. Směsí naplníme zářezy v lilcích, poklademe je do vymazaného pekáče, přilijeme 1-2 dl vody a pečeme 30 minut v rozpálené troubě při 200°C. Během pečení osmažíme hladkou mouku, zředíme ji rajčatovou šťávou, osolíme, zamícháme a krátce povaříme.

2

Při servírování poléváme lilky rajčatovou zálivkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept