Imam bajalma - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Imam bajalma
Imam bajalma
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21634 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
rajčatová zálivka | |
---|---|
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 dl | Olej olivový |
200 ml | Rajčatová šťáva |
1 špetka | Sůl |
Imam bajalma | |
8 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
4 ks | Lilek |
5 ks | Paprikové lusky čerstvé |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 950,5mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 121,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Česnek, Cibule, Feferony, Lilek, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Rajčatová šťáva, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Imam bajalma postup přípravy receptu:
1 | Lilky opláchneme vodou, odřežeme stopky a podélně každý lilek nakrojíme na 3 místech. V pánvi rozpálíme olej a lilky orestujeme z každé strany. Vyjmeme je z oleje, na olej dáme drobně pokrájenou cibuli, rajčata, feferonku a papriku. Ještě přidáme posekaný česnek s drobně pokrájenou petrželkou. Vše zamícháme, osolíme a krátce restujeme. Směsí naplníme zářezy v lilcích, poklademe je do vymazaného pekáče, přilijeme 1-2 dl vody a pečeme 30 minut v rozpálené troubě při 200°C. Během pečení osmažíme hladkou mouku, zředíme ji rajčatovou šťávou, osolíme, zamícháme a krátce povaříme. |
2 | Při servírování poléváme lilky rajčatovou zálivkou. |