Jednoduchý recept

Jehněčí kýta zapečená s rýží a zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 21635

Ingredience

2 ks Cibule
600 g Jehněčí kýta
1 ks Kapusta hlávková
2 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
300 g Rýže loupaná
100 ml Smetana 12% (konzumní)
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
300 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,115 kcal
Kilojoule 4 664kJ
27% Sacharidy 96 g
72% Tuky 54 g
22% Sodík 432 mg
114% Bílkoviny 64 g

Jehněčí kýta zapečená s rýží a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté maso nakrájíme na kostky, vložíme na rozehřáté sádlo a přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli a česnek. Osolíme, opepříme a orestujeme dozlatova. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme do poloměkka.

2

Potom k masu přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky a dusíme doměkka.

3

Propláchnutou rýži uvaříme doměkka, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Rýži promícháme s masem, přidáme spařenou, nadrobno nakrájenou kapustu, smetanu, nastrouhaný sýr a žloutky. Směs podle chuti přisolíme a vložíme do sádlem vymazaného pekáče.

4

Pokrm zapečeme v horké troubě.

Poznámka

Podáváme se zeleninovým salátem. Pokrm můžeme připravit i z telecí plece.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept