Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 21636

Ingredience

2 ks Cibule
1 ks Estragon
150 ml Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
150 ml Smetana 12% (konzumní)
150 g Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
600 g Uzené maso vařené
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,217 kcal
Kilojoule 5 093kJ
4% Sacharidy 14 g
148% Tuky 111 g
8% Sodík 163 mg
37% Bílkoviny 21 g

Zapečené uzené karé postup přípravy receptu:

1

Vařené uzené maso nakrájíme na tenčí plátky (2 na porci) a urovnáme do máslem vymazaného pekáče.

2

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, zalijeme vínem a vývarem a přidáme nasekaný estragon a petrželku. Přilijeme rajčatový protlak, mírně osolíme a přivedeme do varu. Omáčku zredukujeme na polovinu a odstavíme z plotny.

3

Prochladlou omáčku promícháme s nastrouhaným sýrem a se smetanou, nalijeme na uzené maso a pokrm zapečeme v horké troubě.

4

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka

Použijeme uzené maso z karé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept