Zapečené uzené karé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené uzené karé
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 21636 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Estragon |
150 ml | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
600 g | Uzené maso vařené |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 60,8mg |
Draslík | 193,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 49,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Estragon, Hovězí vývar základní, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor), Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené uzené karé postup přípravy receptu:
1 | Vařené uzené maso nakrájíme na tenčí plátky (2 na porci) a urovnáme do máslem vymazaného pekáče. |
2 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, zalijeme vínem a vývarem a přidáme nasekaný estragon a petrželku. Přilijeme rajčatový protlak, mírně osolíme a přivedeme do varu. Omáčku zredukujeme na polovinu a odstavíme z plotny. |
3 | Prochladlou omáčku promícháme s nastrouhaným sýrem a se smetanou, nalijeme na uzené maso a pokrm zapečeme v horké troubě. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Použijeme uzené maso z karé.