Jednoduchý recept

Pečené nové brambůrky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 21639

Ingredience

1 kg Brambory
100 g Sádlo škvařené
1 polévková lžíce Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 237kJ
7% Sacharidy 25 g
27% Tuky 20 g
21% Sodík 415 mg
9% Bílkoviny 5 g

Pečené nové brambůrky postup přípravy receptu:

1

Nové menší brambory omyjeme a slupku odstraníme (nejlépe kartáčkem nebo drsnou houbičkou).

2

V pánvi si rozehřejeme sádlo a brambory chvíli opékáme, pak osolíme, přidáme 1-2 dl teplé vody, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka,během dušení občas promícháme.

3

Když je voda vyvařená, ještě chvíli brambory dozlatova restujeme.

Poznámka

Pečené brambůrky podáváme s hlávkovým salátem s drobně nasekaným koprem, politý zakysanou smetanou nebo podmáslím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept