Pečené nové brambůrky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené nové brambůrky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21639 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 19,4mg |
Draslík | 829,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 7,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Pečené nové brambůrky postup přípravy receptu:
1 | Nové menší brambory omyjeme a slupku odstraníme (nejlépe kartáčkem nebo drsnou houbičkou). |
2 | V pánvi si rozehřejeme sádlo a brambory chvíli opékáme, pak osolíme, přidáme 1-2 dl teplé vody, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka,během dušení občas promícháme. |
3 | Když je voda vyvařená, ještě chvíli brambory dozlatova restujeme. |
Poznámka
Pečené brambůrky podáváme s hlávkovým salátem s drobně nasekaným koprem, politý zakysanou smetanou nebo podmáslím.