Vařené bílé fazole - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené bílé fazole
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21640 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
4 ks | Cibule |
0,5 kg | Fazole bílé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 42g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazole bílé, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené bílé fazole postup přípravy receptu:
1 | Den před vařením si fazole namočíme do vody. |
2 | Druhý den vodu slijeme, dáme čistou horkou vodu a fazole povaříme jen 5 minut. |
3 | Cibule očistíme a drobně nakrájíme. |
4 | Jednu pokrájenou cibuli přidáme k fazolím a vaříme doměkka. |
5 | Tři pokrájené cibule orestujeme na oleji dorůžova, přidáme mouku, papriku a usmažíme zlatohnědou jíšku, kterou zamícháme k fazolím a spolu povaříme ještě 20 minut. |
6 | Pak fazole ochutíme solí a pepřem. |