Srnčí řízky s bylinkovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí řízky s bylinkovým máslem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 21641 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Máslo bylinkové |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Srnčí maso |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 808,6mg |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 681,0mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Pepř černý mletý, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí řízky s bylinkovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Srnčí hřbet vykostíme, očistíme a nakrájíme na řízky. Naklepeme je, potřeme olejem a necháme v porcelánové míse 48 hodin v chladničce nakřehnout. |
2 | Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na oleji. |
3 | Řízky podáváme na nahřátých talířích, pokladené na kolečka nakrájeným bylinkovým máslem. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo smažené hranolky.