Recept

Mleté řízky s houbovou náplní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 21642

Ingredience

houbová náplň
150 g Houby čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
Mleté řízky s houbovou náplní
300 g Maso mleté - mix
125 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 724kJ
3% Sacharidy 12 g
44% Tuky 33 g
13% Sodík 258 mg
30% Bílkoviny 17 g

Mleté řízky s houbovou náplní postup přípravy receptu:

1

Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem a po chvíli rozmělníme. Promícháme s mletým masem, bílkem, pepřem a solí.

2

Ze směsi připravíme 4 řízky, poklademe je houbovou náplní a okraje přeložíme přes náplň. Maso dobře přitiskneme, poprášíme hladkou moukou a zvolna opečeme po obou stranách na rozehřátém másle a oleji.

3

Podáváme s bramborovu kaší a čerstvou zeleninou.

4

Příprava náplně: Očištěné, na plátky nakrájené houby podusíme na oleji doměkka. Zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a mícháme do ztuhnutí. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept