Recept

Mleté řízky v těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 21643
Kategorie: Maso

Ingredience

těstíčko
2 polévková lžíce Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Mleté řízky v těstíčku
0,5 ks Cibule
300 g Maso mleté - mix
125 ml Mléko polotučné
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 540 kcal
Kilojoule 2 260kJ
3% Sacharidy 12 g
65% Tuky 49 g
10% Sodík 196 mg
25% Bílkoviny 14 g

Mleté řízky v těstíčku postup přípravy receptu:

1

Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem a po chvíli rozmělníme. Promícháme s mletým masem, vejcem, oloupanou, nasekanou cibulí, hladkou moukou a solí.

2

Ze směsi připravíme 8 menších řízků, namáčíme je do těstíčka a smažíme na rozehřátém oleji po obou stranách dorůžova.

3

Podáváme s bramborovu kaší a čerstvou zeleninou.

4

Příprava těstíčka: Vejce rozšleháme s moukou, olejem, mlékem a solí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept