Recept

Vepřové řízky s olivami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 21645
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
20 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 hrst Olivy nakládané
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta
150 ml Víno bílé
125 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 455 kcal
Kilojoule 1 906kJ
1% Sacharidy 5 g
43% Tuky 32 g
28% Sodík 552 mg
54% Bílkoviny 30 g

Vepřové řízky s olivami postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a vyjmeme.

2

Olej od pečení slijeme a na pánev přidáme máslo a hladkou mouku. Osmahneme, zalijeme vínem, vývarem a krátce povaříme.

3

Nakonec do šťávy přidáme na poloviny nakrájené olivy, vložíme zpět řízky a krátce podusíme.

4

Podáváme s hráškovou rýží, řízky ozdobíme dílkem citronu a nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept