Vepřové řízky s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové řízky s olivami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 21645 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 hrst | Olivy nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
150 ml | Víno bílé |
125 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 108,1mg |
Draslík | 703,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej rostlinný, Olivy nakládané, Sůl, Vepřová kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové řízky s olivami postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a vyjmeme. |
2 | Olej od pečení slijeme a na pánev přidáme máslo a hladkou mouku. Osmahneme, zalijeme vínem, vývarem a krátce povaříme. |
3 | Nakonec do šťávy přidáme na poloviny nakrájené olivy, vložíme zpět řízky a krátce podusíme. |
4 | Podáváme s hráškovou rýží, řízky ozdobíme dílkem citronu a nasekanou petrželkou. |