Česnek v nálevu octu a cukru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česnek v nálevu octu a cukru
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 2 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21647 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
5 ks | Česnek |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Cukr třtinový |
40 ml | Ocet kvasný lihový |
40 ml | Ocet vinný |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 80,9mg |
Vláknina | 525,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Cukr třtinový, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česnek v nálevu octu a cukru postup přípravy receptu:
1 | Sloupneme dvě vnější slupky česneku a každý čtyřikrát nebo pětkrát nařízneme. V hrnci smícháme octy, cukry, sůl a poté co se ve varu rozpustí cukr, přidáme česnek. Musí být ovšem celý ponořený. Směs vaříme dvacet pět až třicet minut do změknutí. Po vaření ukládáme česnek do dózy, přikrytou potravinářskou folií, česnek musí opět zůstat pod hladinou. |