Plněné řezy ze svíčkové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné řezy ze svíčkové
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 21662 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
600 g | Hovězí svíčková |
2 polévková lžíce | Kečup |
200 g | Lečo sterilované |
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Moravský bochník 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 81,5mg |
Draslík | 647,0mg |
Vláknina | 92,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí svíčková, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Lečo sterilované, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Sýr Moravský bochník 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné řezy ze svíčkové postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté maso nakrájíme na 8 stejných plátků, naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. |
2 | Čtyři plátky poklademe plátky šunky a sýru, přiklopíme zbylými řezy a okraje sklepneme. |
3 | Maso zprudka po obou stranách opečeme na oleji a vyjmeme na nahřáté talíře. |
4 | Olej od pečení slijeme, na pánev přidáme máslo, lečo a kečup. Vše osmahneme a nalijeme na řezy. |
5 | Podáváme s opečenými bramborami. |
Poznámka
Sterilované lečo můžeme nahradit čerstvými rajčaty a paprikami.