Jednoduchý recept

Smažené závitky ze svíčkové

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 21663
Kategorie: Maso

Ingredience

těstíčko
4 polévková lžíce Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Smažené závitky ze svíčkové
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
400 g Hovězí svíčková
100 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

96% Kalorie 1,894 kcal
Kilojoule 7 922kJ
1% Sacharidy 5 g
260% Tuky 195 g
22% Sodík 434 mg
47% Bílkoviny 26 g

Smažené závitky ze svíčkové postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a prolisovaným česnekem.

2

Každý plátek poklademe na proužky nakrájenou slaninou a posypeme oloupanou, jemně nasekanou cibulí. Stočíme do závitků a sepneme jehlami.

3

Závitky namočíme do těstíčka a zvolna po obou stranách usmažíme na rozehřátém oleji.

4

Příprava těstíčka: Vejce rozšleháme s polohrubou moukou, mlékem, olejem a solí.

Poznámka

Podáváme s bramborovým salátem nebo s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept