Smažené závitky ze svíčkové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené závitky ze svíčkové
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 21663 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
těstíčko | |
---|---|
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Smažené závitky ze svíčkové | |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
400 g | Hovězí svíčková |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 112,5mg |
Draslík | 438,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 75,9mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 17,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Česnek, Cibule, Hovězí svíčková, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené závitky ze svíčkové postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a prolisovaným česnekem. |
2 | Každý plátek poklademe na proužky nakrájenou slaninou a posypeme oloupanou, jemně nasekanou cibulí. Stočíme do závitků a sepneme jehlami. |
3 | Závitky namočíme do těstíčka a zvolna po obou stranách usmažíme na rozehřátém oleji. |
4 | Příprava těstíčka: Vejce rozšleháme s polohrubou moukou, mlékem, olejem a solí. |
Poznámka
Podáváme s bramborovým salátem nebo s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.