Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 21666

Ingredience

450 g Brambory
2 ks Cibule
450 g Cuketa
2 kávová lžička Cukr krupice
450 g Fazolové lusky zelené
450 g Lilek
2 dl Olej olivový
2 ks Paprika zelená
2 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
600 g Rajčata
12 polévková lžíce Sůl
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 525 kcal
Kilojoule 2 198kJ
11% Sacharidy 39 g
57% Tuky 42 g
234% Sodík 5 g
14% Bílkoviny 8 g

Letní zeleninový hrnec postup přípravy receptu:

1

Na tento zeleninový hrnec si nejdříve připravíme všechnu zeleninu, kterou očistíme a omyjeme a každý druh zeleniny si odložíme do misky zvlášť.

2

Lilky oloupeme, pokrájíme na kostky, osolíme a necháme 30 minut "vypotit". Pak je opláchneme čistou vodou a necháme odkapat.

3

Brambory a cuketu pokrájíme na kostky.

4

Fazolové lusky nakrájíme asi na 3 cm dlouhé kousky.

5

Spařená, oloupaná rajčata s cibulí pokrájíme na kolečka a papriku na nudličky.

6

Zelenou petrželku pokrájíme nadrobno.

7

Do hrnce nalijeme 1 dl olivového oleje a postupně budeme vrstvit zeleninu podle druhu.

8

Každou vrstvu osolíme, opepříme, posypeme petrželkou, posypeme špetkou cukru a pokapeme olejem.

9

Ještě přilijeme 3 dl vody, zakryjeme pokličkou a vaříme při mírné teplotě téměř 2 hodiny.

10

Zeleninu můžeme podávat i studenou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept