Letní zeleninový hrnec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Letní zeleninový hrnec
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21666 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
450 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
450 g | Cuketa |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
450 g | Fazolové lusky zelené |
450 g | Lilek |
2 dl | Olej olivový |
2 ks | Paprika zelená |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
600 g | Rajčata |
12 polévková lžíce | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 84,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Cuketa, Cukr krupice, Fazolové lusky zelené, Lilek, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Letní zeleninový hrnec postup přípravy receptu:
1 | Na tento zeleninový hrnec si nejdříve připravíme všechnu zeleninu, kterou očistíme a omyjeme a každý druh zeleniny si odložíme do misky zvlášť. |
2 | Lilky oloupeme, pokrájíme na kostky, osolíme a necháme 30 minut "vypotit". Pak je opláchneme čistou vodou a necháme odkapat. |
3 | Brambory a cuketu pokrájíme na kostky. |
4 | Fazolové lusky nakrájíme asi na 3 cm dlouhé kousky. |
5 | Spařená, oloupaná rajčata s cibulí pokrájíme na kolečka a papriku na nudličky. |
6 | Zelenou petrželku pokrájíme nadrobno. |
7 | Do hrnce nalijeme 1 dl olivového oleje a postupně budeme vrstvit zeleninu podle druhu. |
8 | Každou vrstvu osolíme, opepříme, posypeme petrželkou, posypeme špetkou cukru a pokapeme olejem. |
9 | Ještě přilijeme 3 dl vody, zakryjeme pokličkou a vaříme při mírné teplotě téměř 2 hodiny. |
10 | Zeleninu můžeme podávat i studenou. |