Bramborový salát s česnekovým jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s česnekovým jogurtem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 21667 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Brambory vařené ve slupce |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Jogurt bílý |
5 g | Máta |
200 g | Okurka salátová |
1 kávová lžička | Olej slunečnicový |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 19,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Česnek, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Máta, Okurka salátová, Olej slunečnicový, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s česnekovým jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. |
2 | Okurku omyjeme, nahrubo nastrouháme a necháme okapat na cedníku. Česnek oloupeme a prolisujeme. Očištěnou papriku nakrájíme na nudličky. |
3 | Jogurt vymícháme s olejem dohladka, přidáme vymačkanou okurku, česnek a část nasekané máty. Ochutíme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. |
4 | Česnekovým jogurtem přelijeme brambory. Podáváme s nakrájenou paprikou a ozdobíme zbylou mátou. |