Zeleninový brodet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový brodet
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21672 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
3 ks | Cuketa |
3 ks | Kedlubna |
0,5 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
4 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 705,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 701,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Kedlubna, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový brodet postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a v hrnci osmažíme na oleji dozlatova. |
2 | Cukety a kedlubny očistíme, opláchneme a pokrájíme na malé kostky. |
3 | Rajčata s pórkem opláchneme a pokrájíme na kolečka. |
4 | Očištěný česnek s opláchnutou petrželkou posekáme nadrobno. |
5 | Všechnu pokrájenou zeleninu postupně klademe do mísy, dobře ji promícháme se solí, mletou paprikou a pepřem. |
6 | Na usmaženou cibuli dáme všechnu zeleninu a dusíme pod pokličkou při mírné teplotě doměkka. |
7 | Veškerá šťáva ze zeleniny se během vaření vydusí. |
8 | Zeleninu podáváme teplou i studenou. |