Marinované broskve - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované broskve
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 21677 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 ks | Broskve |
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 ks | Pomeranče |
150 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 9,4mg |
Draslík | 251,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Citrony, Pepř černý celý, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované broskve postup přípravy receptu:
1 | Omyté broskve rozpůlíme, vypeckujeme a dužinu nakrájíme na čtvrtky. |
2 | Smícháme šťávu z citronu a pomeranče a přidáme na kostičky nakrájenou kůru z obou plodů. Okořeníme nadrceným pepřem a zálivkou přelijeme broskve. Necháme asi 30 minut odležet. |
3 | Broskve zabalíme do rozpůlených plátků šunky a znovu opepříme. |