Opékaná šalotka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opékaná šalotka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 21678 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Hrozinky |
2 polévková lžíce | Majoránka |
250 g | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
50 g | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
750 g | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Víno růžové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 427,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Majoránka, Ocet vinný červený, Olej rostlinný, Oříšky piniové, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Víno růžové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opékaná šalotka postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev nakrájíme na hranolky. Na oleji ve velké pánvi mírně zkaramelizujeme cukr, přidáme mrkev a oloupanou šalotku a chvíli opékáme. Osolíme a opepříme. |
2 | Potom vmícháme ocet, víno, nasekané bylinky a vše podusíme asi 30 minut. |
3 | Nakonec přidáme rozinky a piniové oříšky. |
4 | Pokrm podáváme studený. |
Poznámka
Použijeme čerstvé bylinky.