Zeleninový džuveč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový džuveč
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21680 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Brambory |
100 g | Cibule |
300 g | Fazolové lusky zelené |
2 ks | Feferony |
1 dl | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
500 g | Paprika zelená |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 126,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Fazolové lusky zelené, Feferony, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový džuveč postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky. |
2 | Omyté papriky zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky. |
3 | Feferonky, rajčata a zelené fazolky omyjeme a vše pokrájíme na kostky. |
4 | Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme v pekáči na olivovém oleji. |
5 | Přidáme k ní všechnu pokrájenou zeleninu, posypeme solí, mletou paprikou a posypeme nasekanou zelenou petrželku. |
6 | Přilijeme trochu vody, vše promícháme a dáme do horké trouby zapéct. |
7 | Pečeme při 190°C. |
8 | Pečeme do doby, až zelenina změkne a voda se vyvaří. |
9 | Zelenina by měla zůstat šťavnatá. |