Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 21682

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 ks Cibule
0,5 ks Citrony
1 kg Lilek
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej olivový
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Rajčata
1 polévková lžíce Sůl
1 l Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 341 kcal
Kilojoule 1 425kJ
8% Sacharidy 28 g
40% Tuky 30 g
25% Sodík 507 mg
9% Bílkoviny 5 g

Lilková janija postup přípravy receptu:

1

Lilky oloupeme, pokrájíme na větší kostky, osolíme a necháme 30 minut "vypotit".

2

Omytá oloupaná rajčata pokrájíme na kostky.

3

Po půl hodině lilky opláchneme čistou vodou a necháme odkapat.

4

Lilek obalíme v mouce a restujeme v zapékací míse na rozpáleném oleji dozlatova.

5

Lilek dáme stranou a na tom samém oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, lilky vrátíme zpět, přidáme rajčata s rozmačkaným česnekem, sůl, citronovou šťávu, bobkové listy, vše promícháme, přilijeme horkou vodu, zakryjeme pokličkou a dáme zapéct do předehřáté trouby.

6

Pečeme při 175 °C tak dlouho, až je zelenina měkká a šťáva je dostatečně hustá.

7

Lilkovou janiju podáváme s drobně nakrájenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept