Lilková janija - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilková janija
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21682 |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
1 kg | Lilek |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej olivový |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 858,7mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 872,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Citrony, Lilek, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilková janija postup přípravy receptu:
1 | Lilky oloupeme, pokrájíme na větší kostky, osolíme a necháme 30 minut "vypotit". |
2 | Omytá oloupaná rajčata pokrájíme na kostky. |
3 | Po půl hodině lilky opláchneme čistou vodou a necháme odkapat. |
4 | Lilek obalíme v mouce a restujeme v zapékací míse na rozpáleném oleji dozlatova. |
5 | Lilek dáme stranou a na tom samém oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, lilky vrátíme zpět, přidáme rajčata s rozmačkaným česnekem, sůl, citronovou šťávu, bobkové listy, vše promícháme, přilijeme horkou vodu, zakryjeme pokličkou a dáme zapéct do předehřáté trouby. |
6 | Pečeme při 175 °C tak dlouho, až je zelenina měkká a šťáva je dostatečně hustá. |
7 | Lilkovou janiju podáváme s drobně nakrájenou petrželkou. |