Jednoduchý recept

Lilky na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 21684

Ingredience

3 ks Cibule
1 ks Citrony
4 ks Lilek
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej olivový
4 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Sůl
2,5 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 215 kcal
Kilojoule 901kJ
8% Sacharidy 27 g
16% Tuky 12 g
25% Sodík 498 mg
7% Bílkoviny 4 g

Lilky na víně postup přípravy receptu:

1

Lilky omyjeme, osušíme a neoloupané je dáme na 15 minut zapéct do rozehřáté trouby (můžeme použít i gril).

2

Zapečené lilky po vychladnutí oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka, osolíme a necháme "vypotit" 30 minut.

3

Po půl hodině lilky osušíme, pokapeme citronovou šťávou, obalíme v hladké mouce a na rozpáleném olivovém oleji je osmažíme z každé strany dozlatova.

4

Opečené lilky poskládáme na dno zapékací mísy, posypeme je drobně pokrájenou cibulí a zelenou petrželkou, zalijeme 2,5 dl bílého vína a v rozehřáté troubě je upečeme při 175°C.

5

Hotové lilky jsou měkké, bez šťávy.

6

Před podáváním je osolíme a pokapeme citronovou šťávou podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept