Recept

Fazolová musaka s balkánským sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 21687
Kategorie: Zelenina

Ingredience

500 g Fazole bílé
1 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sůl
250 g Sýr balkánský
6 ks Vejce slepičí
2 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

207% Kalorie 4,091 kcal
Kilojoule 17 118kJ
89% Sacharidy 321 g
308% Tuky 231 g
273% Sodík 5 g
356% Bílkoviny 200 g

Fazolová musaka s balkánským sýrem postup přípravy receptu:

1

Velkou bílou (máslovou) fazoli si namočíme den předem.

2

Druhý den v té samé vodě fazole chvilku povaříme, pak scedíme, znovu zalijeme horkou vodou a uvaříme je doměkka.

3

Mezitím si uvaříme 5 vajíček natvrdo (10 minut), oloupeme je, nakrájíme na plátky a odložíme do misky.

4

Balkánský sýr Kaškaval si nastrouháme nahrubo a dáme ho do druhé misky.

5

Uvařené fazole scedíme, osolíme, opepříme a promícháme.

6

Připravíme si zapékací mísu, kterou vymažeme olejem a postupně budeme vrstvit všechny připravené ingredience.

7

První vrstva bude z fazolí, na fazole poklademe plátky vajec

8

a posypeme sýrem.

9

Takto budeme několikrát postupovat, ale poslední vrstva bude fazolová.

10

Fazolovou musaku přelijeme zakysanou smetanou s rozšlehaným vajíčkem a dáme zapéct do dobře vyhřáté trouby.

11

Pečeme při 200 °C do zlatohněda.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept