Fazolová musaka s balkánským sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová musaka s balkánským sýrem
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21687 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Fazole bílé |
1 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
250 g | Sýr balkánský |
6 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 321g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 10g |
Vláknina | 153g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 5,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 60,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazole bílé, Sůl, Sýr balkánský, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová musaka s balkánským sýrem postup přípravy receptu:
1 | Velkou bílou (máslovou) fazoli si namočíme den předem. |
2 | Druhý den v té samé vodě fazole chvilku povaříme, pak scedíme, znovu zalijeme horkou vodou a uvaříme je doměkka. |
3 | Mezitím si uvaříme 5 vajíček natvrdo (10 minut), oloupeme je, nakrájíme na plátky a odložíme do misky. |
4 | Balkánský sýr Kaškaval si nastrouháme nahrubo a dáme ho do druhé misky. |
5 | Uvařené fazole scedíme, osolíme, opepříme a promícháme. |
6 | Připravíme si zapékací mísu, kterou vymažeme olejem a postupně budeme vrstvit všechny připravené ingredience. |
7 | První vrstva bude z fazolí, na fazole poklademe plátky vajec |
8 | a posypeme sýrem. |
9 | Takto budeme několikrát postupovat, ale poslední vrstva bude fazolová. |
10 | Fazolovou musaku přelijeme zakysanou smetanou s rozšlehaným vajíčkem a dáme zapéct do dobře vyhřáté trouby. |
11 | Pečeme při 200 °C do zlatohněda. |