Česneková polévka s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 47 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česneková polévka s fazolemi
Celkový čas: | 47 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 42 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21691 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 l | Bujón slepičí |
2 ks | Celer - nať |
2 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
425 g | Fazole bílé |
425 g | Fazole červené sterilované |
20 ml | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
200 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 204g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 47g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Bujón slepičí, Česnek, Cibule, Cuketa, Fazole bílé, Fazole červené sterilované, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česneková polévka s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na kousky, osm stroužků česneku oloupeme a nasekáme. To přidáme do hrnce s máslem a cibulí a restujeme tři minuty, pak vložíme celer a dusíme další dvě minuty. Poté polévku zalijeme bujónem, rajčaty na kostky, cuketou, tymiánem, bobkovým listem a vaříme patnáct minut. Nakonec vsypeme na dvacet minut ještě fazole. Přidáme koření a podáváme zatepla. |