Jednoduchý recept

Hovězí na víně a česneku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 135 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 21694

Ingredience

2 ks Celer - nať
700 g Hovězí libové
0,5 kávová lžička Nové koření mleté
60 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
0,5 l Víno portské
2 stroužek Česnek
6 ks Šalotka
300 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 414 kcal
Kilojoule 1 732kJ
11% Sacharidy 39 g
15% Tuky 12 g
8% Sodík 169 mg
44% Bílkoviny 25 g

Hovězí na víně a česneku postup přípravy receptu:

1

V hrnci při vysoké teplotě smažíme pět až deset minut maso na oleji a poté vyjmeme.

2

Do stejného hrnce vložíme šalotku nasekanou nadrobno, dva prolisované stroužky česneku a celer nakrájený nahrubo. Po třech až čtyřech minutách přidáme houby a po minutě přisypeme nové koření, tymián, vložíme hovězí maso, okořeníme a přilijeme víno a protlak. Přikryjeme a vložíme do trouby na hodinu a půl nebo dvě hodiny do změknutí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept