Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 21698
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 kg Brambory
1 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sůl
350 g Sýr balkánský
2 ks Vejce slepičí
2 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 735 kcal
Kilojoule 3 074kJ
10% Sacharidy 37 g
75% Tuky 57 g
78% Sodík 2 g
42% Bílkoviny 24 g

Musaka z brambor a sýru postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, omyjeme a celé uvaříme skoro doměkka v osolené vodě. Musíme si dát pozor, aby se nerozvařily.

2

Brambory slijeme a nakrájíme na plátky asi 1 cm silné a odložíme do mísy. Balkánský sýr nastrouháme nahrubo, smícháme ho v misce se syrovými žloutky, solí, pepřem, 1/2 zakysané smetany a vyšlehaným sněhem z bílků.

3

Do olejem vymazané zapékací mísy položíme vrstvu brambor, na ni rozetřeme sýrovou vrstvu, pak znovu brambory a vrstvu sýru. Toto opakujeme, pokud máme suroviny, poslední vrstva bude z brambor. Tu zalijeme druhou polovinou smetany. Dáme zapéct do vyhřáté trouby, pečeme při 200 °C.

4

Upečená bramborová musaka má zlatohnědou kůrku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept