Musaka z květáku a brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Musaka z květáku a brambor
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21700 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
600 g | Brambory |
600 g | Květák |
100 g | Máslo čerstvé |
4 dl | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 224,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 93,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Květák, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Musaka z květáku a brambor postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté brambory nakrájíme na kolečka, dáme do mísy, osolíme a promícháme. |
2 | Omytý květák rozebereme na růžičky, které v misce osolíme. Petrželku nakrájíme nadrobno. |
3 | Zapékací mísu dobře vymažeme máslem (20 g) a budeme vrstvit brambory s vrstvou květáku. Každou vrstvu posypeme petrželkou a opepříme. |
4 | Budeme střídat vrstvy několikrát a poslední zalijeme mlékem, do kterého jsme rozšlehali vajíčka a přimíchali rozpuštěné máslo. |
5 | Musaku pečeme v dobře vyhřáté troubě přibližně 1 hodinu při 180 °C. |