Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 21703
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

3000 g Chřest bílý
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
500 g Máslo čerstvé
750 ml Mléko polotučné
450 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
7 ks Vejce slepičí
50 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 900 kcal
Kilojoule 3 765kJ
17% Sacharidy 62 g
84% Tuky 63 g
14% Sodík 278 mg
47% Bílkoviny 26 g

Chřest s trhancem postup přípravy receptu:

1

Chřest oloupeme a podusíme v osolené vodě se lžící másla a špetkou cukru 25-30 minut.

2

V hrnku rozpustíme 375g másla a vzniklou pěnu odstraníme. 3 žloutky s citronovou šťávou a vínem ušleháme v horké vodní lázni do pěny a po troškách vmícháme rozpuštěné máslo. Okořeníme a necháme na teplém místě.

3

Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme pevný sníh. Mléko, mouku, žloutky a lžičku soli utřeme dohladka a zlehka vmícháme sníh.

4

Zbylé máslo rozehřejeme na pánvi a po částech přidáváme připravené těsto. Krátce je opečeme po jedné straně, roztrháme vidličkou a dopečeme.

5

Chřest s trhancem upravíme na talíře a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept