Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Rizoto na česneku 5 1
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 21708
Kategorie: Rizota

Ingredience

1500 ml Bujón slepičí
1 ks Česnek
1 ks Cibule
25 g Máslo čerstvé
20 ml Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
800 g Rýže loupaná
250 g Sójové boby
160 g Šunka uzená
0,5 šálek Sýr Parmezán
40 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

106% Kalorie 2,098 kcal
Kilojoule 8 778kJ
76% Sacharidy 275 g
77% Tuky 58 g
4526% Sodík 91 g
194% Bílkoviny 109 g
Rizoto na česneku

Rizoto na česneku postup přípravy receptu:

1

Boby spaříme, zbavíme slupky a položíme stranou. Česnek pečeme v troubě na 200 stupňů Celsia zabalený v alobalu a pokapaný olejem asi 45 minut. Poté odstraníme slupky a položíme stranou.

2

Do hrnce s olejem vložíme osm plátků šunky, cibuli pokrájenou na kostičky. Poté, co zesklovatí, přidáme rýži a za dvě nebo tři minuty vlijeme ještě víno a vmícháme zapečený česnek. Pak po šálcích přiléváme bujon a neustále mícháme. Poté, co rýže nabobtná, přidáme máslo, parmezán a boby, za tři minuty vše odstavíme, okořeníme a zamícháme. Můžeme podávat.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept