Rizoto na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto na česneku
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21708 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1500 ml | Bujón slepičí |
1 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
25 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
800 g | Rýže loupaná |
250 g | Sójové boby |
160 g | Šunka uzená |
0,5 šálek | Sýr Parmezán |
40 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 275g |
---|---|
Cholesterol | 77,5mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón slepičí, Česnek, Cibule, Rýže loupaná, Sójové boby, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šunka uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto na česneku postup přípravy receptu:
1 | Boby spaříme, zbavíme slupky a položíme stranou. Česnek pečeme v troubě na 200 stupňů Celsia zabalený v alobalu a pokapaný olejem asi 45 minut. Poté odstraníme slupky a položíme stranou. |
2 | Do hrnce s olejem vložíme osm plátků šunky, cibuli pokrájenou na kostičky. Poté, co zesklovatí, přidáme rýži a za dvě nebo tři minuty vlijeme ještě víno a vmícháme zapečený česnek. Pak po šálcích přiléváme bujon a neustále mícháme. Poté, co rýže nabobtná, přidáme máslo, parmezán a boby, za tři minuty vše odstavíme, okořeníme a zamícháme. Můžeme podávat. |