Bramborový salát se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát se slaninou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 21709 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kg | Brambory |
2 ks | Cibulka jarní |
30 g | Hořčice |
100 g | Jogurt bílý |
40 g | Kopr čerstvý |
100 g | Majonéza |
40 g | Máta |
5 g | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 141,8mg |
Draslík | 921,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,0mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibulka jarní, Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Majonéza, Máta, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce doměkka a necháme vychladnout. |
2 | Vajíčka uvaříme natvrdo,pod studenou voudou je vychladíme, oloupeme a rozčtvrtíme. |
3 | Plátky slaniny osmažíme dokřupava a přendáme na ubrousek. |
4 | Brambory,vajíčka, slaninu, zelené cibulky, kopr a mátu dáme do misky a zlehka promícháme. |
5 | Na zálivku smícháme majonézu,jogurt a hořčici. Dochutíme pepřem a vmícháme do salátu. |