Langoše z mikyšky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Langoše z mikyšky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2171 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
3 polévková lžíce | Kečup |
400 ml | Mléko kefírové |
340 g | Mouka polohrubá |
5 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 17,7mg |
Draslík | 90,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Soda jedlá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mléko kefírové, Mouka polohrubá, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Langoše z mikyšky postup přípravy receptu:
1 | Mikyšku vlijeme do mísy, přidáme 2 kelímky polohrubé mouky, sůl a sodu. Vypracujeme těsto, které necháme odležet. |
2 | Těsto rozdělíme na 12 kusů, které rozválíme na placky. |
3 | Smažíme z obou stran dozlatova. |
4 | Poté potřeme kečupem a posypeme sýrem. |