Pyré ze šunky a jazyka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pyré ze šunky a jazyka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 21711 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
70 ml | Bešamel |
500 g | Játra husí |
100 g | Máslo čerstvé |
200 g | Paštika z husích jater |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
100 g | Šunka dušená |
100 g | Vepřový jazyk uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 214,6mg |
Draslík | 114,4mg |
Vláknina | 18,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Játra husí, Paštika z husích jater mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená, Vepřový jazyk uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pyré ze šunky a jazyka postup přípravy receptu:
1 | Husí játra, šunku a uzený jazyk pokrájíme na kousky, vložíme do mísy, přidáme bešamelovou omáčku a rozmixujeme. |
2 | Do vzniklé kaše přimícháme husí paštiku, máslo a smetanu. Šlehačem vyšleháme do pěny a dáme do lednice vychladit. |
3 | Výborná pomazánka k bílému pečivu. |