Králík na česneku, citronu a pomeranči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík na česneku, citronu a pomeranči
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21712 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
1 kg | Králík |
40 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 215,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 120,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Pomeranče, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík na česneku, citronu a pomeranči postup přípravy receptu:
1 | Králíka rozsekáme na osm porcí. Odstraníme vnější slupku česneku, paličky pokapeme olejem a zabalíme do alobalu. Pečeme je v troubě na 200 stupňů C asi šedesát minut. |
2 | Z pomeranče a citronu rozdělíme šťávy a strouhané kůry. Kůry smícháme s vymačkanými plody, vínem, rozmarýnem, dvěma stroužky česneku nasekanými nadrobno, solí, pepřem a králičím masem. Maso marinujeme asi hodinu nebo dvě v lednici. |
3 | Poté maso vyjmeme a v pekáči na oleji opečeme dohněda. Přidáme marinádu na dalších třicet minut. Maso obracíme, až je nakonec měkké. |
4 | Maso podáváme se zbylou proceděnou marinádou a česnekem. |