Recept

Králík na česneku, citronu a pomeranči

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 21712

Ingredience

1 ks Citrony
1 kg Králík
40 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
500 ml Víno bílé
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 746 kcal
Kilojoule 3 120kJ
4% Sacharidy 15 g
42% Tuky 31 g
35% Sodík 700 mg
137% Bílkoviny 77 g

Králík na česneku, citronu a pomeranči postup přípravy receptu:

1

Králíka rozsekáme na osm porcí. Odstraníme vnější slupku česneku, paličky pokapeme olejem a zabalíme do alobalu. Pečeme je v troubě na 200 stupňů C asi šedesát minut.

2

Z pomeranče a citronu rozdělíme šťávy a strouhané kůry. Kůry smícháme s vymačkanými plody, vínem, rozmarýnem, dvěma stroužky česneku nasekanými nadrobno, solí, pepřem a králičím masem. Maso marinujeme asi hodinu nebo dvě v lednici.

3

Poté maso vyjmeme a v pekáči na oleji opečeme dohněda. Přidáme marinádu na dalších třicet minut. Maso obracíme, až je nakonec měkké.

4

Maso podáváme se zbylou proceděnou marinádou a česnekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept