Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 21727
Kategorie: Rýže

Ingredience

1 ks Cibule
2 dl Jogurt bílý
1 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
150 g Rýže loupaná
1 kg Špenát listový čerstvý
1 polévková lžíce Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 273 kcal
Kilojoule 1 141kJ
13% Sacharidy 48 g
7% Tuky 5 g
36% Sodík 714 mg
22% Bílkoviny 12 g

Špenátová musaka postup přípravy receptu:

1

Špenát omyjeme, odkrojíme silnější stonky a krátce ho spaříme horkou

2

vodou. Špenát scedíme a nakrájíme na nudličky.

3

V pánvi na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní pokrájený špenát, zakryjeme pokličkou a pomalu dusíme.

4

Rýži dobře propláchneme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka.

5

Scedíme ji, přidáme ke špenátu, doložíme rajčatový protlak, drobně pokrájenou petrželku, sůl, pepř a vše promícháme.

6

Zapékací mísu vymažeme olejem, vložíme do ní promíchaný špenát s rýží, přilijeme 2 dl teplé vody, zakryjeme poklicí a dáme do vyhřáté trouby zapéct. Musaku pečeme při 175 °C přibližně 40 minut.

7

Když je šťáva z musaky vyvařená, zalijeme celý povrch bílým jogurtem a ještě chvíli pečeme.

8

Upečená musaka má zlatohnědou barvu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept