Jednoduchý recept

Řepa po provensálsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 21728
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

15 g Ančovičky konzervované
30 ml Balsamico ocet
2 ks Cibule
1 kávová lžička Hořčice
60 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
300 g Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 203 kcal
Kilojoule 849kJ
4% Sacharidy 14 g
21% Tuky 16 g
13% Sodík 258 mg
5% Bílkoviny 3 g

Řepa po provensálsku postup přípravy receptu:

1

Červenou řepu omyjeme, neloupeme, spolu s cibulí upečeme v troubě asi 20 minut. Řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

Upečenou cibuli vložíme do misky, přidáme ančovičky, lžičku ostré horčice, ocet, osolíme a opepříme. Tyčovým mixérem dobře rozmixujeme.

3

Nakonec přilijeme olivový olej a šlehačem vyšleháme do pěny. Pěnu přimícháme k pokrájené řepě.

4

Podáváme chlazené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept