Řepa po provensálsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řepa po provensálsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 21728 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
15 g | Ančovičky konzervované |
30 ml | Balsamico ocet |
300 g | Červená řepa |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 3,2mg |
Draslík | 346,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Balsamico ocet, Červená řepa, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řepa po provensálsku postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu omyjeme, neloupeme, spolu s cibulí upečeme v troubě asi 20 minut. Řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Upečenou cibuli vložíme do misky, přidáme ančovičky, lžičku ostré horčice, ocet, osolíme a opepříme. Tyčovým mixérem dobře rozmixujeme. |
3 | Nakonec přilijeme olivový olej a šlehačem vyšleháme do pěny. Pěnu přimícháme k pokrájené řepě. |
4 | Podáváme chlazené. |