Frankfurtská polévka v chlebu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Frankfurtská polévka v chlebu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2173 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
200 g | Párky Vídeňské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kostka | Polévkové kostky Vitana |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 65,5mg |
Draslík | 103,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 132,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Párky Vídeňské, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Polévkové kostky Vitana, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Frankfurtská polévka v chlebu postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme cibuli, párky nakrájíme na kolečka, vše osmahneme na másle. |
2 | Přidáme česnek, zaprášíme moukou, sladkou paprikou, osmahneme a zalijeme vodou. |
3 | Přidáme masox a vaříme. Poté dochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou. |
4 | Polévku podáváme v kulatém chlebu, který seřízneme a vydlabeme. |