Musaka z kysaného zelí se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Musaka z kysaného zelí se sýrem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21730 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
2 dl | Mléko plnotučné |
1 dl | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Rýže loupaná |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
150 g | Sýr balkánský |
3 ks | Vejce slepičí |
1 kg | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 222,4mg |
Draslík | 616,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 97,6mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 312,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Rýže loupaná, Sůl, Sýr balkánský, Vejce slepičí, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Musaka z kysaného zelí se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Dobře propranou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom ji scedíme a promícháme s nastrouhaným sýrem Kaškavalem (balkánský sýr). |
2 | V hrnci na oleji udusíme pod pokličkou kysané zelí, pak ho posypeme |
3 | sladkou paprikou a promícháme. |
4 | Do vymazaného pekáče rozložíme 1/2 kysaného zelí, na zelí přidáme rýži se sýrem s drobně pokrájenou zelenou petrželkou a pepřem. Rýži zakryjeme druhou polovinou zelí. |
5 | V mléce rozšleháme vejce, musaku zalijeme a dáme péct do dobře vyhřáté trouby. Pečeme do zlatohněda při 200 °C. |