Recept

Musaka z kysaného zelí se sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 21730
Kategorie: Rýže

Ingredience

2 dl Mléko plnotučné
1 dl Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Rýže loupaná
0,5 polévková lžíce Sůl
150 g Sýr balkánský
3 ks Vejce slepičí
1 kg Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 566 kcal
Kilojoule 2 366kJ
11% Sacharidy 39 g
52% Tuky 39 g
37% Sodík 744 mg
31% Bílkoviny 17 g

Musaka z kysaného zelí se sýrem postup přípravy receptu:

1

Dobře propranou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom ji scedíme a promícháme s nastrouhaným sýrem Kaškavalem (balkánský sýr).

2

V hrnci na oleji udusíme pod pokličkou kysané zelí, pak ho posypeme

3

sladkou paprikou a promícháme.

4

Do vymazaného pekáče rozložíme 1/2 kysaného zelí, na zelí přidáme rýži se sýrem s drobně pokrájenou zelenou petrželkou a pepřem. Rýži zakryjeme druhou polovinou zelí.

5

V mléce rozšleháme vejce, musaku zalijeme a dáme péct do dobře vyhřáté trouby. Pečeme do zlatohněda při 200 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept